A Karitász katolikus jótékonysági szervezetnek adományozták azt a Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet Ferenc pápa motorosoktól kapott a híres amerikai márka 110 éves évfordulójának római ünnepségén.

MTI - Kétszáz eurós csekket kapott ajándékba szombaton Ferenc pápától egy idős velencei asszony, aki elkeseredett levelet küldött a pápának azután, hogy ellopták pénztárcáját.

A tárcában 54 euró volt, amelyből a nő férjének akart gyógyszereket vásárolni. "Hamarosan egy helyi templom elöljárója csekket kapott a Vatikánból, azzal a rendelkezéssel, hogy adja át az adományt az asszonynak és férjének" - írta az Il Gazzettino velencei napilap.

A Vatikán sajtószolgálata szombaton azt is bejelentette, hogy a Karitász katolikus jótékonysági szervezetnek adományozták azt a Harley-Davidson motorkerékpárt, amelyet Ferenc pápa motorosoktól kapott a híres amerikai márka 110 éves évfordulójának római ünnepségén. A motorkerékpárt elárverezik, piaci ára 20 ezer dollár körül lehet. Figyelembe véve azt, hogy egy pápai járműről van szó, minden bizonnyal jóval magasabb áron fog elkelni. A bevételt nélkülözőket segítő otthon restaurálására fordítják - közölte a Vatikán.