A fájdalom már egyre elviselhetetlenebb volt, és az élete is veszélybe került a lábában kialakult artériás embólia miatt, de kórházra nem volt pénze a férfinak Kínában, ezért saját maga vágta le a lábát.

ma.hu - Egy fémfűrésszel és egy késsel esett neki a saját lábának egy kínai férfi, fájdalomcsillapítóként pedig mindössze egy darab fát használt, amire ráharapott, miközben megszabadult a fájdalmasan kínzó és akár életveszélyt is okozó lábától. A Hefei tartományban élő Zheng Yanliang megpróbáltatásai 2012 januárjában kezdődtek, amikor először megérezte a fájdalmat a lábában, ezt számos kórházi kezelés követte, mert kiderült, hogy az artériában egy elzáródás okozza a panaszokat.

Csakhogy mivel a kezelések nem hoztak számottevő javulást, az orvosok végül közölték a beteggel és a családjával a rossz hírt: már csak az amputáció segíthet, ellenkező esetben az embólia elérheti a szívét és akkor semmi esélye sem lesz. A család osztott-szorzott, de kiderült, a műtétet már nem tudják finanszírozni, az állami ellátás pedig nem tartalmazta ezt a fajta beavatkozást, így Zhengnek nem volt más választása: vagy a pokoli kínok a lábában az orvosok által megjósolt, még hátralévő 3 hónapjában, vagy saját maga intézi el az amputációt.

Így hát a 47 éves férfi megfogta a rongyokba csomagolt fadarabot, ráharapott és elkezdte fűrészelni a lábát. A hírek szerint olyan erővel harapta a fát, hogy lábával egyidőben három fogát is elveszítette, élete viszont megmaradt, a seb is begyógyult azóta - az önműtétet még tavaly áprilisban végezte el. Amiért most újra az újságok címlapjára került, annak az az oka, hogy ezúttal a másik lábában is jelentkezett az embólia.

Történetét hallván egy shanghaji orvos most felajánlotta, hogy még mielőtt a férfi nekiesne a másik lábának is, inkább ingyen elvégzi a műtétet, biztonságos körülmények között - számolt be a Daily Mirror című brit lap.