A latin-amerikai ország második legnagyobb városától délnyugatra, El Poblado településen álló 24 szintes vadonatúj lakóépületet pénteken ki kellett üríteni, miután tartószerkezetében repedéseket fedeztek föl.

MTI - Nagy erőkkel és keresőkutyákkal kutattak vasárnap 11 eltűnt munkás után a kolumbiai Medellin egyik elővárosában egy előző este teljesen leomlott luxuslakóház romjai alatt.

A latin-amerikai ország második legnagyobb városától délnyugatra, El Poblado településen álló 24 szintes vadonatúj lakóépületet pénteken ki kellett üríteni, miután tartószerkezetében repedéseket fedeztek föl. A toronyház, amely egy idén átadott, hat épületből álló lakópark része volt, egy nappal később, szombaton este összedőlt.

Az áldozatok egy kivétellel a beruházó CDO Constructora nevű építőipari cég munkásai voltak, akiket azzal küldtek a helyszínre, hogy próbálják megerősíteni a luxuslakóház megroggyant szerkezetét. Egy lakó a pincegarázsban tartózkodott a szerencsétlenség bekövetkeztekor.

A közelben lakók beszámolói szerint az épület olyan hatalmas robajjal omlott le, mintha bombák robbantak volna - jelentette a helyi média.

A romok alól vasárnap élve kihúzott két ember közül az egyik feltehetően élete végéig béna marad - közölték a mentők.

A medellini hatóságok vizsgálatot indítottak a szerencsétlenség okainak kiderítésére. A beruházó közlése szerint pénteken az egyik beton tartóoszlopon fedezték fel a végzetesnek bizonyult repedést.

A szerencsétlenség után a hatóságok a szomszédos házakat is veszélyesnek nyilvánították és kiürítették. Az idén befejezett luxus épületegyüttesben 100 és 200 ezer dollár (mintegy 22 és 44 millió forint) közötti áron értékesítették a lakásokat. Az összedőlt ház 80 lakásának a fele még üresen állt.