Oszama bin Laden-t okolja a vele történtekért egy közúti balesetet okozó szlovák nő, aki azt állítja: menet közben az al-Kaida néhai vezetője taszította ki a saját autójából.

MTI - A 35 éves szlovák nő szombaton a Besztercebányát elkerülő közúti körgyűrűn okozott balesetet úgy, hogy gépkocsijával nekirohant egy előtte haladó autónak, aminek következtében az felfordult - erősítette meg az MTI-nek Petra Vasková, a besztercebányai megyei rendőrkapitányság szóvivője. A baleset okozója az ütközést követően elhajtott a helyszínről, az autó vezetőjét és a szalagkorlátnak csúszott gépkocsiját néhány kilométerrel odébb találták meg a rendőrök - tette hozzá.

A balesetet okozó, majd a helyszínről elmenekülő nő gépkocsija azt követően csúszott a szalagkorlátba, hogy vezetője menet közben kiugrott az autóból - számolt be a kuriózumnak számító esetről a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség, amely úgy tudja: a nő arról győzködte a kiérkező rendőröket, hogy a kormány mögül Oszama bin Laden, az al-Kaida néhai vezetője taszította ki őt az útra.

A nő vérében nem találtak alkoholt a rendőrök a helyszínen végzett szondáztatás során, az egyéb tudatmódosító szerek esetleges jelenlétét kimutató vérvizsgálat eredményei pedig egyelőre még nem készültek el. A körülményekre való tekintettel azonban az ügyben indult eljárás során várhatóan a nő szellemi állapotát is vizsgálni fogják - mondta a rendőrségi szóvivő.