Az indiai belügyminiszter közlése szerint a ciklon közeledtével 550 ezer embert helyeztek biztonságba, túlnyomó többségüket Orissza államban. A helyi sajtó szerint azonban sok család maradt a veszélyeztetett területeken.

MTI - Elért a szárazföldre szombat este a kelet-indiai Orissza államban a Phailin ciklon, amely miatt korábban riadókészültséget rendeltek el, és több mint félmillió embert evakuáltak. Az orkán erejű szelet és heves esőt hozó ciklon, amely a Bengáli-öböl felől érkezett, Gopalpur településnél érte el a partot.

Az első jelentések szerint legalább hét ember meghalt, miután fa dőlt a házukra. Tizennyolc halász, akik kint voltak a tengeren a ciklon érkezése előtt, eltűnt.

Az indiai belügyminiszter közlése szerint a ciklon közeledtével 550 ezer embert helyeztek biztonsága, túlnyomó többségüket Orissza államban. A helyi sajtó szerint azonban sok család maradt a veszélyeztetett területeken.

Meteorológusok szerint az óránként 200 kilométeres széllökésekkel partot érő Phailin 12 órán át tombol majd, mielőtt elcsendesedik.

A több száz kilométer átmérőjű viharhoz hasonló erejű természeti csapás 1999 óta nem érte Indiát. Akkor egy szuperciklon csapott le Orissza államban, és több mint tízezer ember életét vesztette.