Legalább hat egyiptomi katona megsebesült pénteken a Sínai-félszigeten, amikor járműveik mellett működésbe lépett egy pokolgép.

MTI - A robbanás a Gázai övezet határvidékén, Rafah városában történt. Szemtanúk korábban arról számoltak be, hogy a településen katonai művelet folyt, amelynek során robbanásokat lehetett hallani.

Az egyiptomi hadsereg rendszeresen indít hadműveletet Rafahban az észak-afrikai ország és a Gázai övezet között létesített csempészalagutak megsemmisítésére, illetve a Sínai-félsziget egészén küzd az iszlamista fegyveres csoportok ellen.

A szélsőségesek támadásai az egyiptomi biztonsági erők ellen megszaporodtak azóta, hogy júliusban eltávolították a hatalomból az iszlamisták által támogatott és demokratikusan megválasztott államfőt, Mohamed Murszit és a hadsereg később, augusztusban véresen leszámolt a volt elnök tiltakozó híveivel.

Csütörtökön egy öngyilkos merénylet következtében négy katona és egy rendőr vesztette életét a Sínai-félsziget északi részén található el-Arís városának peremén egy ellenőrzőpontnál.