Hétfői közlés szerint 109-re emelkedett az előző nap Indiában, egy hindu templom előtt kitört tömegpánik halálos áldozatainak száma.

MTI - "A helyszínről kapott legfrissebb információk 109 halottról és 133 sérültről szólnak" - jelentette telefonon a Madhja Prades állambeli Datia körzet egyik rendőrségi illetékese.

A vasárnapi híradásokban még 91 halálos áldozat szerepelt.

A körzet Ratangarh nevű templomának közelében mintegy 500 ezren gyűltek össze a több napos hindu ünnep, a Durgá Puja utolsó napjának megünneplésére.

A szerencsétlenség a templomhoz vezető, hét méter széles hídon következett be, ahol több mint 25 ezren torlódtak fel. Az ünnepre érkezők között ugyanis elterjedt a rémhír, hogy a Szind folyón átívelő híd rövidesen összedől.

A megriadt tömegben összepréselődő zarándokok közül sokan megfulladtak, mások a folyóba esve vízbe fulladtak.

India több tartományában a napokban tartják Durga istennő ünnepét, a kilencnapos Durgá Puját, amelynek során a hívek a jó gonosz felett aratott győzelmét ünneplik. Vasárnap érkezett utolsó napjához az évente rendezett fesztivál, amelyen általában óriási tömegek vesznek részt.

A sűrűn lakott Indiában egyre gyakoribb a tömeges pánik fesztiválok és zarándoklatok alkalmával. Februárban legkevesebb 36 ember vesztette életét Allahábádban a legnagyobb hindu zarándoklat, a Maha Kumbh Mela alkalmával. 2008 januárjában több mint kétszázhúszan haltak meg a Csamunda nevű hindu templom előtt, Jodhpur városában.