Kozma Imre atya Ferenc pápával koncelebrált a vatikáni Szent Márta Házban hétfőn bemutatott szentmisén – mondta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és elnöke az MTI-nek.
 
 
Az irgalmasrendi szerzetes hangsúlyozta, hogy személyre szóló vatikáni meghívást kapott Ferenc pápától.

Az egyházfő minden reggel a vatikáni otthonaként kiválasztott Szent Márta Ház kápolnájában tart szentmisét papok és hívők szűk csoportjának. A hétfői együttmisézésen Ferenc pápával 12 pap koncelebrált, egyikük volt Kozma Imre atya.

„Hallatlan nagy élmény volt számomra. A papok közül az oltárnál én állhattam Ferenc pápa jobbjára. Sajátos közelségben imádkozhattunk együtt” – számolt be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke, aki az idén ünnepli pappá szentelése ötvenedik évfordulóját. Hozzátette, hogy amikor Ferenc pápa belépett a kápolnába az volt az első benyomása: „hatalmas terheket viselő ember érkezett.”

A szentmise után Ferenc pápa és Kozma atya a Máltai Szeretetszolgálat magyarországi tevékenységéről beszélt egymással, valamint a betegápoló irgalmasrend szolgálatáról.

„A pápa nagyon jól ismeri a munkánkat Magyarországon és Európában egyaránt” – számolt be Kozma Imre atya. Hozzátette, hogy a pápa azt mondta neki: „Imádkozzunk egymásért és hordozzuk együtt a terheket! Mindketten közös terhet hordozunk: a szegényeket és a betegeket”.

Kozma atya a pápának átadott ajándékok között megemlítette azt a fényképet, mely több száz kisgyermeket örökített van rajtuk a Videoton FC labdarúgócsapat mezével, azon pedig a Máltai Szeretetszolgálat emlémájával.