Az előrejelzések szerint a havazás helyébe szerdán a rendkívüli, az erős széllökések miatt nehezebben elviselhető, az évszakban megszokottnál 18-45 fokkal hidegebb fagyok lépnek.

Egy mintegy 1600 kilométeres, Kentuckytól Új-Angliáig terjedő frontvonalon indított új támadást az Egyesült Államok ellen a tél, a szerdára virradó éjszakára vastag hótakaróval borítva be az ország keleti felét.

A téli vihar több tízmillió ember életét nehezíti meg.

Az óránként 2-5 centiméterrel gyarapodó hóréteg vastagsága Washingtonban elérheti a 20, New Yorkban pedig több helyen a 30 centimétert is. A legnagyobb amerikai metropoliszban, ahol még napsütésben is gyakoriak közlekedési dugók, az autósok arra panaszkodtak, hogy a megszokott útvonalak megtétele a rendes idő három-négyszeresébe telik. A legsúlyosabb helyzet az éjszakai órákra a Boston és Philadelphia közötti, sűrűn lakott sávban alakult ki.

Kedden csaknem 3 ezer repülőjáratot töröltek és az előrejelzések szerint szerdán mintegy ezer újabb járat jut ugyanerre a sorsra.

Az ítéletidő eddig legkevesebb egy emberéletet követelt: egy autó megcsúszott, vezetője pedig szörnyethalt, amikor gépkocsija egy kamionnal ütközött Baltimore-tól mintegy 80 kilométerre északnyugatra.

New Jerseyben és Delaware-ben szükségállapotot hirdettek. Több államban keddhez hasonlóan szerdán is zárva maradnak az iskolák és a közhivatalok. Connecticut és Virginia lakosait arra figyelmeztették, hogy ne keljenek útra, ha nem feltétlenül szükséges.

Az előrejelzések szerint a havazás helyébe szerdán a rendkívüli, az erős széllökések miatt nehezebben elviselhető, az évszakban megszokottnál 18-45 fokkal hidegebb fagyok lépnek. A zord idő az újabb hideghullámok miatt a hét végéig is eltart majd.

Eközben a nyugati parti államokból a szokásosnál nagyobb melegről és súlyos aszályról érkeztek jelentések.