Ismét palesztinok elleni "ez az ára” akció történt Jeruzsálem egyik arabok lakta negyedében hétfő reggel - közölte a rendőrség jelentése alapján az izraeli katonai rádió.

Ezúttal ismeretlen vandálok felvágták 19 autó gumiabroncsait, s "ez az ára" és egyéb arabellenes feliratokat festettek a környező falakra Szilván kelet-jeruzsálemi lakónegyedben. A rendőrség megindította a nyomozást a tettesek kézre kerítése érdekében.

Mintegy két hete ismeretlenek Kabalán palesztin falunál vágták szét több autó kerékabroncsait, és ott is arabellenes feliratokat firkáltak egy falra. Két héttel korábban pedig az izraeli hadsereg mentett ki a feldühödött helyiek köréből mintegy tizenöt telepest Kuszra arab faluban, akik ilyen „ez az ára” akcióval akarták megbosszulni vadtelepük (engedély nélküli lakókocsitelepük) biztonságiak általi felszámolását.

Szélsőséges izraeli telepesek az elmúlt években számos alkalommal hajtottak végre hasonló akciókat palesztinok támadásaira vagy az izraeli hatóságok velük szembeni lépéseire válaszolva. Az ilyen támadásoknál a radikális telepesek vagy az őket támogató csoportok károkat tesznek palesztinok gépjárműveiben, felgyújtanak lakóépületeket, mecseteket, és az arabokkal szemben ellenséges szövegeket festenek a házak falára.