A Donyeck közelében, attól nyugatra lévő Sztaromihajlivka településen, egy mezőgazdasági telepen "körülbelül 50" szakadárral végeztek hétfőn. Másnap egy rajtaütésben újabb 10 szeparatistát öltek meg, a Donyecktől északra, Horlivka közelében lévő Petrivka településnél pedig még ötvenet.


Egy partizáncsapat Donyeck megyében két nap alatt 110 oroszbarát szakadár fegyverest "semmisített meg" az ukrán hadsereggel együttműködve - állította csütörtökön a Kijevben terrorellenesnek nevezett kelet-ukrajnai kormányhadművelet parancsnoksága.

Korábban Dmitro Timcsuk, a kelet-ukrajnai harcokról információkat gyűjtő katonai szakértő is jelezte, hogy a Donyec-medencében partizánegységeket alakítottak helyi lakosok, és szembeszállnak a szeparatistákkal. Ez azonban az első hír, amely konkrét partizánakciókról és eredményekről számol be.

A közlemény szerint a partizánok a Donyeck közelében, attól nyugatra lévő Sztaromihajlivka településen, egy mezőgazdasági telepen "körülbelül 50" szakadárral végeztek hétfőn. Másnap egy rajtaütésben újabb 10 szeparatistát öltek meg, a Donyecktől északra, Horlivka közelében lévő Petrivka településnél pedig még ötvenet.

"Eszerint két nap alatt mintegy 110 szakadártól tisztították meg szűkebb hazájukat" - fogalmazott a kelet-ukrajnai hadműveletet irányító ukrán parancsnokság.