Francia sajtóértesülés szerint a pénteken délután indult két rendőrségi rohamban végeztek a karikaturisták gyilkosaival és a kóser boltban túszokat ejtő rendőrgyilkossal is.


Az internetes iTélé úgy tudja, a Charlie Hebdo szerkesztőségében szerdán lövöldöző és 12 emberrel végző Kouachi-fivérek, akik pénteken egy Dammartin-en-Goele-ben lévő nyomdában barikádozták el magukat egy túszt ejtve, meghaltak a rendőrségi akció során.

Kiszabadult több túsz is

Az AFP francia hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint Dammartin-en-Goele-ben egy, a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén több túsz szabadult ki. Ezt megelőzően megrohamozták a francia biztonsági erők azt az épületet, ahol a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap elleni szerdai merénylet gyanúsítottjai elbarikádozták magukat és legkevesebb egy túszt ejtettek - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva az AFP francia hírügynökség. A támadás előtt rendőrségi rohamosztagosok voltak láthatók a nyomdaipari épület tetején. Az akció megindítása után lövöldözés és számos robbanás hallatszott, füst száll fel az épületből.

Párizsi vérengzés - Túszejtés egy kóser üzletben

A Reuters hírügynökség és más hírforrások tudósítói szerint öt robbanás és lövöldözés hallatszott a Párizs keleti részén zajló túszejtési akció helyszínén, mielőtt a biztonsági erők végeztek az élelmiszerboltban túszokat ejtő elkövetővel. A férfi legkevesebb öt tússzal barikádozta el magát egy kóser élelmiszerboltban Vincennes városrész határában.

Forrás: MTI