Szükségállapotot hirdettek ki szerdára a rendkívüli hideg betörése miatt az Egyesült Államokban Georgia, Tennessee és Alabama szövetségi államokban és hasonló intézkedés készül Észak-Karolinában is.


Az amerikai Délen két hét alatt immár a negyedik téli vihar vonul át. Noha ebben a régióban ezek rendszerint sokkal enyhébb lefolyásúak, mint a Minneapolis vagy Boston környékiek, a helyi hatóságok a rendkívüli intézkedések bevezetésével megpróbálják elejét venni annak, hogy az Atlanta tavalyi lebénulásához vezető kaotikus helyzet alakuljon ki.

Összesen 11 államban adtak ki vihar miatti figyelmeztetést, számos helyen felfüggesztették a tanítást, a helyi lakosok felvásárolták az élelmiszerüzletek készleteit.

Az észak-karolinai Charlotte és Raleigh vidékén 13-23 centiméternyi csapadék hullhat, várhatóan havas eső formájában. Tennessee államban, ahol Memphis és Nashville környékén 2,5-5, Chattanoogánál pedig 7,5-18 centiméter hóra számítanak, az elmúlt kilenc nap alatt harmincan vesztették életüket az időjárással összefüggő körülmények miatt. 

A megromlott időjárási viszonyok miatt szerda reggelig csaknem 1000 repülőjáratot töröltek, a legtöbbet közülük Dallasban és Atlantában.

Forrás: MTI