A nigériai Damaszak városát visszafoglalták a kormányerőknek a Boko Haram iszlamista fegyvereseitől kedden. Ekkor derült ki, hogy a tavaly már többször nőket és gyermekeket elraboló terrorcsoport Damaszakban is hasonló rémtettet hajtott végre. A településről több mint négyszáz nőt és gyermeket elraboltak, ötvenet pedig megöltek - írja a nepszava


A helyi lakosok beszámolója szerint a szélsőségesek 506 fiatal nőt és gyereket gyűjtöttek össze a város mecsetjében. Közülük ötvenet minden magyarázat nélkül legyilkoltak, a többieket pedig magukkal hurcolták. A szélsőségesek általában rabszolgaként kezelik az elhurcolt személyeket. A tavaly elrabolt háromszáz iskolás lány többségének sorsa máig ismeretlen. Néhányuknak sikerült azóta megszökniük, de több mint kétszázan továbbra is a terrorcsoport fogságában vannak.

A város felszabadításakor a nigeri és csádi kormánycsapatok mintegy száz holttestet is találtak egy híd alatt, a Damaszak városából kivezető útnál. Többségüket agyonlőtték, de egyeseket lefejeztek, és sokaknak elvágták a torkát.

Forrás: Népszava