Gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt eljárást indított kedden a párizsi ügyészség a TF1 túlélő-show műsorának argentínai forgatása közben bekövetkezett helikopter-baleset miatt, amelyben tíz ember vesztette életét, köztük három sportoló híresség, Florence Arthaud női vitorlázó, Camille Muffat úszónő és Alexis Vastine ökölvívó - közölték igazságügyi források.


A produkció által bérelt két helikopter a levegőben összeütközhetett, a szerencsétlenséget senki sem élte túl. A tragédiában nyolc francia, - a három sportolón kívül a televíziós stáb öt tagja -, valamint a helikoptereket vezető két helyi pilóta vesztette életét.

Francia állampolgárok külföldi halála esetén a párizsi vádhatóság automatikusan eljárást indít a tragédia körülményeinek kivizsgálására. A nemzetközi jogsegélykérés keretében a francia légi közlekedés csendőrség szakértői utaznak a baleset helyszínére.

Kedden éjszaka kiemelték a holttesteket a roncsok közül a Buenos Airestől 1100 kilométerre található helyszínen. Az argentin polgári légi közlekedés szakértői a teljesen szétroncsolódott helikopterek maradványai között megkezdték a helyszíni vizsgálatokat annak kiderítésére, hogy a két gép hogyan ütközhetett össze a levegőben.

A Dropped augusztusban ment volna adásban, de a forgatás "természetesen" félbeszakadt, s a mintegy 80 fős stábot hazaszállítják Franciaországba - közölte a produkciós iroda, amely több népszerű valóságshow- és kalandműsort gyárt francia televíziók számára. A produkciós iroda nem közölt újabb dátumot sem a forgatás folytatására, sem a műsor sugárzására.

Forrás: MTI