Szombat estétől vasárnap estig sztrájkolnak az olasz vasutasok, emiatt az olasz vasúton vonatlemondásokra, késésekre kell számítani - közölte a Mávinform csütörtökön reggel.


A szombat 21 órától vasárnap 21 óráig tartó sztrájk miatt a Magyarországon váltott jegyeket - az ülőhelyjegyeket és egyéb helybiztosításokat is - kezelési költség levonása nélkül visszatérítik az utasoknak, vagy más időpontra érvényesítik a menetjegyet.

Az utasok lemondhatnak az utazásról Olaszországba, illetve Olaszországon át irányuló, valamint visszaútra szóló előreváltott jegyükkel. Akik mégsem mondanak le az utazásról, azoknak jegyeik záradékolásáról (lepecsételéséről) szükség esetén külföldön kell gondoskodniuk. A jegyek visszatérítését az utasok a jegykiadó ország ezzel megbízott jegykiadó helyein, általában a nemzetközi pénztáraknál kérhetik.

A vasúttársaság azt javasolja az utasoknak, hogy olaszországi utazásuk megkezdése előtt érdeklődjenek a nemzetközi tudakozóknál, vagy a Mávdirekt 40-49-49-49-es telefonszámán.

Forrás: MTI