A spanyol legfelsőbb bíróság lezárta a János Károllyal szemben indított apasági ügyet azzal, hogy helyt adott a volt uralkodó ügyvédei által benyújtott fellebbezésnek  Madridban.


A bíróság szerint nincs olyan bizonyíték, amely megalapozza az eljárást, noha januárban ezt még másként látták. A legfelsőbb bíróság akkor úgy döntött: elfogadja a belga Ingrid Sartieu által benyújtott apasági keresetet, és elegendő bizonyítéknak vélték a nő anyjának 2012-ben közjegyző előtt tett nyilatkozatát.

A fellebbezésben az ügyvédek azzal érveltek, hogy nem hiteles a dokumentum, ugyanis számos részlet téves és pontatlan. Liliane Sartiau elmondása szerint 1965 decemberében a Costa del Solon, egy diszkóban megismerkedett egy 31 éves, kék szemű férfival, akivel három éjszakát töltött együtt egy luxushotelben. Azt állította, hogy utolsó nap a hotel portásától tudta meg, hogy ő János Károly spanyol herceg.

A most 77 éves volt uralkodó jogi képviselő azzal támadták meg a nyilatkozatot, hogy nem szerepel benne a pontos hely és idő, sem a diszkó, sem a szálloda neve, János Károly 1965-ben nem 31 éves volt, nem volt Spanyolország hercege és nem kék a szeme. Szerintük több ellenmondás is van az ügyben, például, hogy az anya nyilatkozatában 1965 szerepel, mint a megismerkedés dátuma, míg a lány a sajtóban korábban azt nyilatkozta: úgy tudja, hogy 1956-ban Belgiumban találkoztak.

A bírósági döntéssel úgy került pont az ügy végére, hogy János Károlynak nem kellett DNS mintát adnia.

Forrás: MTI