Egy 25 éves orosz mentősnő botrányos képeket osztott meg a Twitteren önmagáról és haldokló pácienseiről. Az egyik fotót "egy újabb barom" képaláírással tette közzé. A nőt előbb felfüggesztették, majd el is bocsátották állásából, írja a hvg.hu.


Kirúgták állásából azt a 25 éves orosz mentőst, aki haldokló pácienseivel készített szelfiket, az egyik fotón – amelyet "egy újabb barom" képaláírással látott el, még a középső ujját is beteg felé tartotta – adta hírül a Daily Mirror című brit bulvárlap internetes verziója.

Egy másik képen a nő két ujját tartotta egy szívrohamon átesett beteg elé, és hozzá ezt a kommentárt biggyesztette: "ennyire utálom a munkámat".

Tatjana Kulikova, aki az oroszországi Kirov városában dolgozott mentőápolóként, a botrányos fotókat a Twitteren tárta a nyilvánosság elé.

A városi mentőszolgálat kirúgta a nőt, miután bevallotta, hogy ő készítette a képeket. Ahogy a képek nyilvánosságot kaptak, felfüggesztették a nőt, majd a vizsgálat lezártával el is bocsátották állásából.

Egy egészségügyi szakember a lapnak azt mondta, egyértelmű, hogy amikor a nő képeket készítette, nem törődött a pácienseivel. Néhányan közülük meg is haltak a fotó elkészülte után. Artem Golubev hozzátette, hogy nem lepné meg, ha a képen szereplők rokonai beperelnék a szívtelen mentőst.

Az érintett mentős nem kommentálta a hírt.

Forrás: HVG