Ráadásul ez egy róla készült dokumentumfilm-sorozatban derült ki, írja a VS.hu.


Robert Dust, az egyik leghíresebb amerikai ingatlandinasztia sarjának már három évtizede eltűnt az első felesége. Később, 2000-ben egyik legjobb barátjára találtak rá holtan Los Angelesben. Majd 2002-ben, mikor Dust a texasi Galvestonban élt, a szomszédját ölték meg és darabolták fel. Itt egyébként a milliomos néma nőnek adta ki magát.

A texasi gyilkosság ügyében nagy meglepetésre felmentette az esküdtszék, a felesége eltűnése és barátja meggyilkolásával kapcsolatban azonban sose emeltek ellene vádat a hatóságok. Most szombaton azonban letartóztatták akkor, amikor hamis név alatt próbált bejelentkezni egy New Orleans-ben levő hotelbe.

Vasárnap este adta le az amerikai HBO az utolsó részt a róla szóló hatrészes dokumentumfilm-sorozatból a The Jinx: The Life and Deaths of Robert Durst-ból ( magyarul Az elátkozott: Robert Durst halálos élete), amelynek utolsó pillanataiban mondta ki Durst: Mi a fenét csináltam volna? Megöltem az összeset, természetesen.

A vallomásra egy óvatlan pillanatban került sor, a fürdőben volt, amikor maga elé mormogta ezeket a mondatokat. A rajta levő mikrofon azonban továbbra is be volt kapcsolva.

A kérdés, hogy a bíróság később fel tudja-e használni ezt bizonyítékként.


Forrás: VS:hu