Hillary Clinton kedden elismerte: jobb lett volna, ha amerikai külügyminiszteri korszakában két e-mail-címet használt volna, ám azt állította, hogy a diplomáciai tárca "megengedte" a magánlevelezésre használt e-mail-címének kizárólagos használatát.


Clinton New Yorkban újságíróknak elmondta, hogy elektronikus üzeneteinek túlnyomó többségét kormányzati tisztségviselőknek írta és azoktól kapta, aminek nyoma kellett, hogy maradjon a kormányzati levelezési rendszerben.

Bejelentette, hogy a minisztersége alatt keletkezett 55 ezer oldalnyi, a munkára vonatkozó levelezését a külügyminisztérium rendelkezésére bocsátotta, amit a tárca biztonsági mérlegelést követően nyilvánosságra fog hozni. Közölte, hogy személyes e-mail-szervere továbbra is magánhasználatban marad és elutasította, hogy a miniszteri elektronikus levelezése ügyében független vizsgálat induljon.

A demokrata elnökjelöltség legesélyesebbnek mondott várományosát az elmúlt napokban súlyos bírálatok érték, amiért külügyminiszterként privát e-mail-címét használta hivatalos levelezésére is.

Forrás: MTI