Tíz nap után újra a nyilvánosság előtt mutatkozott az orosz elnök. Vlagyimir Putyin csak nevetett az eltűnésével kapcsolatos találgatásokon. Mint mondta, pletykák nélkül unalmas lenne az élet - írja az mno.


Továbbra is rejtély, miért kerülte a nyilvánosságot tíz napig Vlagyimir Putyin, de az már biztos, hogy nem halt meg, és puccs áldozata sem lett, hiszen Szentpéterváron személyesen fogadta a kirgiz elnököt. Az orosz elnök múlt héten lemondta kazahsztáni utazását. A sajtóban először az a hír terjedt, hogy Putyin lebetegedett, majd következett a pletyka arról, hogy Svájcba utazott, ahol barátnője szült. A szóbeszéden a politikus nevetett, de érdemben nem kommentált.

Ukrajnában többen abban reménykedtek, hogy Putyin valóban meghalt. A kijevi orosz nagykövetség előtt aktivisták sírkövet állítottak, amelyen Hitler-bajusszal ábrázolták az orosz elnököt. „Azt hiszem ma az univerzum minden erejét arra kérjük hogy vájjon valóra Putyin halála. Ilyet még soha senki másnak nem kívántam, csak neki" – mondta egy aktivista.

Putyin a Krím elszakadásához vezető népszavazás egy éves évfordulóján jelent meg újra a nyilvánosság előtt. Korábban elismerte, hogy a félsziget elcsatolását már a referendum előtt eltervezte.

ÉS TOVÁBB

Forrás: MNO