Megkezdődik az Eurowings járataira a jegyértékesítés, a Lufthansa új diszkont légitársasága hosszú távú járatokat is indít - jelentette be Karl Urlich Garnadt, a Lufthasa vezérigazgatója Berlinben.


Az első hosszú távú járatok októberben indulnak Dubajba, a Karib-térségbe és Thaiföldre. 

A vezérigazgató elmondása szerint újabb piacokat kellett keresniük, hogy fenntartsák a cégcsoport fejlődését, ezért döntöttek a diszkont modellben működtethető, átszállások nélküli (úgynevezertt point-to-point) hosszú távú piacra való belépés mellett. A verseny nagyon erős, emellett az európai piac is átalakul, a közvetlen utazások szegmense pedig egyre erősebb - tette hozzá.
A megfelelő üzemeltetési környezet kialakításához felhasználták a csoport másik diszkont cége, a Germanwings tapasztalatait is, a tervek szerint 2017-re nyereségessé válhat az Eurowings.
A társaság kezdetben kettő, majd összesen hét Airbus A330-assal teljesíti hosszú távú járatait, az európai útvonalakon pedig a most szolgáló CRJ-900-asokat Airbus A320-asok váltják. A tengeren túli járatok Kölnből indulnak, Bécsben pedig új bázist hoznak létre.
A vezérigazgató kérdésre válaszolva közölte: a Germanwings márka, illetve vezetése megmarad, a gépek átfestése októberig lezajlik, további bázisok nyitását és az útvonalhálózat bővítését folyamatosan vizsgálják.

Forrás: MTI