Korrupciós vádakkal illeték az egyik görög minisztert. A To Vima című baloldali lapértesülései szerint Jeorjiosz Kartugalosz adminisztratív reformért felelős, a Sziriza párt politikusa került kínos helyzetbe. Ügyvédként még elbocsátott munkavállalókat képviselt, miniszterként azonban bejelentette, hogy újra alkalmazni fogja őket az állam - írja a nepszava.


A lap olyan dokumentumokat tett közzé, amelyekből kiderült, hogy január 27-én, amikor az államreformért felelős tisztségviselőnek nevezték ki, gyanús szerződéseket írt alá. Honoráriumként a szerződés értékének 12 százaléka ütötte a markát.

Az ellenzék a politikus lemondását követelte. Katrugalosz azonban visszautasította a vádakat. Mint mondta, ügyvédi tevékenységét már tavaly nyáron feladta, amikor az Európai Parlament képviselője lett. Alekszisz Ciprasz is kiállt mellette, s a kormányzat képviselői is a sajtó „hazugságairól” tettek említést.

Ciprasz ma Angela Merkel kancellárral találkozik. A görög miniszterelnök közleménye szerint a berlini vizit lehetőséget ad a kétoldalú kapcsolatok javítására.

Forrás: Népszava