Megölte három lányát és magával is végezni akart egy indiai nő, mert nem tudott fiút szülni.


A 27 éves Radha Devi felkötötte magát egy fára, a járókelők viszont észrevették, így maradt életben. A nő előzőleg mindhárom – 8 hónapos, három-, illetve nyolcéves – lányát megfojtotta, holttestüket a fa tövében fedezték fel.

Mielőtt megölte gyerekeit, az asszony felhívta a férjét, hogy elmondja, mire készül, a férfi azonban nem ért oda időben, hogy megmentse a lányokat – közölte a rendőrség.

A lányok ott csak gondot okoznak

Indiában hatalmas nyomás van a nőkön, hogy fiút szüljenek, aki majd tovább viszi a család vérvonalát, az örökséget, és gondoskodik szüleiről, amikor már öregek. Ezzel szemben a lányok sokszor csak gondot jelentenek, mivel hozományt is kell adni a vőlegény családjának, amikor férjhez adják őket.

A hosszú ideje élő társadalmi hagyomány miatt a szubkontinensen virágzik az illegális abortusz, gyakori, hogy a nők elvetetik lánymagzatukat.

Döbbenetes adatok

Az Indiában 2011-ben végzett népszámlálás eredményei szerint a 0–6 éves korosztályban 7,1 millióval volt kevesebb lány, mint fiú. Az 1,21 milliárd fős ország egészét tekintve ezer férfira 940 nő jut. Az ActionAid civil szervezet rámutatott, hogy India naponta hétezer, 6 évnél fiatalabb kislányt „veszít el”, néhányukat alig valamivel világra jöttük után.

Radha Devi depresszió és szorongás miatt kezelés alatt állt, kórházban is ápolták, annyira megviselte, hogy nem tudott fiút szülni.

Forrás: MTI