Egy kanadai nő életét vesztette, két másik turista pedig megsérült, amikor hajójukba vetődött szerdán egy szürke bálna Mexikó partjainál.


A turisták tengeri kirándulásról tértek vissza hajójukkal Cabo San Lucas üdülőhelyre, amikor a parttól mintegy másfél kilométerre egy szürke bálna kiemelkedett a tengerből és belecsapódott a hajóba. A kapitány megpróbált úgy manőverezni, hogy elkerülje a balesetet, amikor meglátta a felbukkanó óriásemlőst. Az ütközés nyomán egy 35 éves kanadai nő a vízbe esett, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt – közölték a helyi hatóságok.

Az eset Mexikó csendes-óceáni partvidékén történt, a Baja California-félsziget közelében. Cabo San Lucas üdülőhely egyik fő turisztikai látványossága a bálnales, mivel az északi-sarkköri vizekben élő emlősök télen a melegebb mexikói partvidékre vonulnak.

A baleset aznap történt, amikor a mexikói hatóságok bejelentették, hogy idén különösen nagyszámú – a tavalyinál mintegy 10 százalékkal több – szürke bálna érkezett a térségbe a december közepétől április végéig tartó szezonra.

Forrás: MTI