Szerdán sem sikerült a Székely Szabadság Napján elfogadott petíciót átadni a prefektusnak. Sebastian Cucu a portáson keresztül üzent: a dokumentumot megkapta, és „intézkednek”. Gazda Zoltán Sepsiszéki Székely Tanács elnöke elfogadhatatlannak tartja az eljárást.


Amikor kedden este kiderült, hogy a prefektúrán senki sincs, aki átvenné a kétezer ember által elfogadott kérvényt, a szervezőknek azzal sikerült megfékezni a felháborodott embereket, hogy megí­gér­ték: szerdán elmennek, iktatják a dokumentumot, és átadják a prefektusnak. A Sepsiszéki Székely Tanács elnöke, szerda reggel csak a kapuig jutott el.

– A portás közölte velem, hogy átadta a prefektusnak a kedden este otthagyott petíciót, és majd „intézkedni fognak”. Mondtam, hogy beszélni szeretnék a kormánymegbízottal, erre azt a választ kaptam a kapustól, hogy a prefektus azt üzeni, nem óhajt velem találkozni – mondta el megkeresésünkre Gazda Zoltán.

A Székely Szabadság Napjának egyik szervezője azt mondja: írásban tesz panaszt a prefektus magatartása ellen, aki – a feladatkörét megszegve – ahelyett, hogy a társadalmi béke megszilárdításán dolgozna, társadalmi feszültséget szít. 

Erdély András/Háromszék/erdely.ma