Vojislav Šešelj nem hajlandó önként visszatérni a hágai fogságba. A Szerb Radikális Párt (SRS) vezetője kijelentette: ahhoz tartja magát, amit a Belgrádba való visszatéréskor mondott, írja a vajma.info.„Hadd lássuk, hogyan fog most letartóztatni engem Aleksandar Vučić (kormányfő) és Tomislav Nikolić (államfő)” – nyilatkozta a hágai vádlott Šešelj a Večernje novosti napilapnak, illetve hozzátette: a radikálisok székházában tartózkodik és párton belüli teendőit látja el, délután pedig Borba megy, ahol az SRS rendezvényén szólal fel.

„Jöjjön a rendőrség! Azok letartóztatnak. Ha a csendőrség jön, azok vernek, vigyáznom kell. Nem lesz egyszerű feladat engem letartóztatni” – fogalmazott a radikálisok vezetője.

Állítása szerint az államnak tiszteletben kell majd tartani a kiadatás időbeli folyamatát, és ebben az időszakban ő „megpróbálja majd megtámadni Hágának a visszatérésre vonatkozó követelését, mert Hollandiában minden jogát megsértik”.

„Én legyőztem a hágai törvényszéket. Jogellenesen tartottak ott 12 évig. Megszegték az ésszerű időn belüli bírósági ítéletre vonatkozó jogomat, és ezért ez engem egyáltalán nem érdekel” – hangoztatta Šešelj a Beta hírügynökségnek nyilatkozva.

Mint arról hírt adtunk: a hágai Nemzetközi Törvényszék (ICTY) fellebbviteli tanácsa ma azt követelte a bírói tanácstól, hogy azonnal vonja vissza döntését, amellyel ideiglenesen szabadlábra helyezte Vojislav Šešeljt, illetve rendelje el számára a scheveningeni fogdába való azonnali visszatérést.

Forrás: Vajdaság Ma