Nem tökéletes a minszki megállapodás, de sokáig más ilyen jellegű megegyezés nem lesz, s így az abban foglaltak teljesítéséhez kell megnyitni az utat, mert az ukrajnai konfliktust csak békés úton lehet megoldani – jelentette ki Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter hétfőn Pozsonyban, a visegrádi négyek külügyminisztereinek ülésén, melynek vendége volt.


Az ötoldalú találkozó központi témái az ukrajnai helyzet, a találkozón részt vevő országok közti együttműködési lehetőségek és az energiabiztonság, illetve a keleti partnerséget és a Nyugat-Balkánt érintő kérdések voltak.

A közös sajtótájékoztatón Steinmeier egy újságírói kérdésre válaszolva a görög adósság rendezéséről is szólt. Úgy vélekedett: csökkenteni kell a téma kapcsán a felek között jelenleg fennálló feszültséget, meg kell találni annak módját, hogy a párbeszéd hangneme megváltozzék, ugyanakkor a helyzet rendezéséhez elengedhetetlen, hogy görög részről komoly javaslatokkal álljanak elő, de emellett a korábban tett ígéreteket is teljesítsék.

Forrás: MTI