Megtámadta, többször megharapta és halálosan megsebesítette gondozóját egy tigris a kelet-kínai Csianghszi tartományban pénteken - adta hírül helyi forrásokból a kínai média.


Az eset a reggeli órákban történt, a jicsuni Csuntaj parkban található állatkertben, amikor a gondozója, Kung éppen tisztította a nagymacska számára elkerített területet.

Miután a tigris lecsapott áldozatára az állatkert alkalmazottai igyekeztek elkergetni a gondozótól és nyugtatóinjekcióval tették harcképtelenné az állatot. Kung az orvosi beavatkozás ellenére egy órán belül belehalt súlyos sérüléseibe.

Hasonló esetek rendre előfordulnak a világ állatkertjeiben, s csaknem mindig a figyelmetlenség, a szabályok figyelmen kívül hagyása vezet a tragédiához. Két éve egy németországi állatkertben sebezte halálra gondozóját egy nyitva felejtett ajtón átjutó szibériai tigris.

Szintén 2013-ban egy szumátrai tigris egy angliai vadasparkban támadt 24 éves gondozójára. A nő a kórházban belehalt sérüléseibe, amelyeket akkor szerzett, amikor a szabályok ellenére ismeretlen okból bement az állatok kifutójába.

Kínában öt éve egy bengáli tigris végzett a kifutóját éppen takarító gondozójával a sanghaji állatkertben. A tíz éves hímtigris a biztonsági előírásokat megszegő 53 éves férfit a nyakánál ragadta meg.

Forrás: MTI