Nagy botrány tört ki az Építkezési és Környezetvédelmi Műszaki Gimnáziumban, miután az egyik harmadik osztályos diák azt állította, hogy zsilettpengét talált az országosan ingyenesen osztott kifliben. A tanuló az egy nappal korábban kapott kiflit vitte vissza kibontva megmutatni tanítójának, a péktermékben benne volt a penge, írja a nyugatijelen.com.


Az ügyről a fogyasztóvédelem és a tanfelügyelőség is tudomást szerzett, szerencsére a diák nem vágta meg magát, állítását azonban többen megkérdőjelezik, tekintve, hogy a gyermek nem az iskolában bontotta ki a kiflit. Pellegrini Miklós Arad megyei helyettes-főtanfelügyelő a Nyugati Jelennek azt nyilatkozta, iskolai forrásból úgy értesült, a diák csütörtök reggel vitte be a terméket, melyet saját elmondása szerint még szerdán bontott fel. Tehát senki nem tudja pontosan megmondani, hogy a penge mikor kerülhetett bele.

A fogyasztóvédelmi felügyelőség illetékeseitől megtudtuk, eddig még senki nem nyújtott be náluk panaszt a kiflikre. Pedig sokak szerint ízetlenek és gyenge minőségűek. Ilyen jellegű incidens azonban eddig még nem fordult elő.

A dobozos tejjel kapcsolatban viszont tavaly már több ízben felkeresték őket, mivel előfordult, hogy a gyermekek poshadt tejet kaptak, mások azt sérelmezték, hogy a tanintézmények nem tárolják megfelelő körülmények között a terméket.


Forrás: Nyugati Jelen