Hétfőn összesen 20 év börtönre ítéltek Indiana államban egy nőt abortusza miatt. A 32 éves Purvi Patel az első amerikai, akit magzatelhajtás miatt börtönre ítélnek. A bíróság döntésére több nőjogi szervezet is felháborodottan reagált, és rámutattak arra, könnyen lehet, hogy az abortuszellenes törvényeket a jövőben nők büntetésére fogják használni - írja az index


A hevesen vérző Patel 2013 júliusában ment be egy kórházba, ahol kezdeti tagadása ellenére hamar kiderült, hogy nemrég szült, és a magzatát egy szeméttárolóba hajította. A vád szerint a 23-24 hetes magzata nem holtan jött a világra, ráadásul a nő már korábban rendelt a neten magzatelhajtásra alkalmas szereket - de ezek nyomait nem találták a szervezetben.

A védelem viszont azzal érvelt, hogy a hindu családból származó nő alkalmi kapcsolatból származó terhességét nem tudta felvállalni konzervatív rokonsága előtt.  Több szakértő is rámutatott arra, hogy büntetés helyett megfelelő tanácsadásra és megelőző tájékoztatásra lenne szükség - elsősorban a szexuális kérdésekben igen visszafogott ázsiai-amerikai közösség részére. (via wncn.com)

Forrás: Index.hu