Előre beszedte pácienseitől a kezelésekért járó pénzt, majd a betegeket hátrahagyva lelépett. Korábban Nagy-Britanniában és Magyarországon is bevonták az engedélyét - írja a vs

Illusztráció

Egy Írországban praktizáló magyar fogász csapta be pácienseit úgy, hogy előre beszedte a hárommillió forintnyi kezelési költséget, majd eltűnt a pénzzel. Az ír hatóságok gyanúja szerint K. Koppány engedély nélkül működtette fogászati klinikáját.

Az orvos engedélyét Magyarországon és Nagy-Britanniában is bevonták, de egy jogi kiskapunak köszönhetően Írországban saját rendelőt nyithatott. Az íreknél szinte bárki nyithat fogászati klinikát, anélkül, hogy nyilvántartásba vennék.

K. Koppány egyik betege fogak nélkül maradt, mivel a férfi kihúzta a páciens hat fogát, de a neki szánt implantátumot már nem ültette be. A dublini klinika korábbi betege az ír Independent lapnak elmondta, hogy mikor visszament az orvoshoz, a rendelő zárva volt és K. Koppány is eltűnt.

Az engedély nélkül dolgozó magyar fogorvos korábban az Egyesült Királyságban is működtetett rendelőt, ahonnan 2006-ban azért kellett eljönnie, mert az egyik női betegével nagyon nyersen viselkedett, és hagyta a fájdalomtól szenvedni. A brit nő elmondása szerint az orvosban semmi empátia és gyengédség nem volt. Az eset után Nagy-Britannia Általános Orvosi Tanácsa úgy döntött, a lakosság védelmének érdekében felfüggesztik a magyar orvos praxisát.

A mostani és a korábbi visszaélések miatt az ír Fogászati Szövetség pénteki gyűlésén a törvények szigorítását sürgették.

Forrás: VS:hu