Etióp keresztényeket végzett ki az Iszlám Állam Líbiában. A muszlim terroristák tizenhat férfit lefejeztek, tizenkettőt pedig főbe lőttek - írja az mno


A muszlim terrorszervezet a líbiai tengerparton felsorakoztatott keresztény férfiakat lefejezte. Másokat a sivatagban lőttek fejbe. A kivégzéseket videóra vették, a felvételen egy pisztollyal hadonászó álarcos férfi a teljes kereszténységet megfenyegeti. „Allahra esküszünk, hogy nem lesztek biztonságban még álmotokban sem, amíg nem ölelitek magatokhoz az iszlám vallást. A mi harcunk a hit és az istenkáromlás, az igazság és a hazugság között folyik mindaddig, amíg nem szűnik meg a többistenhit, és nem valósul meg az engedelmesség Allahhal szemben, az ő örökkévalóságában."

Az Iszlám Állam február közepén egyiptomi kopt keresztényeket fejezett le. De a terrorszervezet végez a vele szembeszegülő muszlimokkal is. Az iraki Tikritben a múlt hónapban százával végezték ki a kormányhoz hű katonákat. „Az Iszlám Állam szélsőségesei ötszáz elfogott katonát hoztak ide, tízesével sorakoztatták fel őket. Főbelövéssel végeztek velük, a holttesteket a Tigris folyóba dobták. A meggyilkolt katonák között fiatal önkéntesek és egyetemisták is voltak" – mondta egy iraki fegyveres.

Az iraki hadsereg több hónapos harcok után március végén foglalta vissza Tikritet az Iszlám Államtól. Az iraki hatóságok eddig tizenkét helyen bukkantak tömegsírra. Az áldozatok személyazonosságának megállapítása elkezdődött.
Forrás: MNO