Öngyilkos lett Steve Stevaert, a flamand szocialisták volt vezetője, akit nemi erőszakcselekménnyel gyanúsítottak - írta pénteki számában a Le Soir című brüsszeli lap.


Stevaert holttestét csütörtökön kora este találták meg lakóhelye, a Limburg tartománybeli Hasselt település közelében - ahol korábban polgármester is volt -, az Albert csatorna vizében.

A 60 éves korában meghalt férfi 1995 és 2003 között a Flandriában általában nem túl erősnek számító szociáldemokrácia nagy politikai reménységének számított. Az egyszerű kocsmárosból lett politikus 1999-re a flamand kormány miniszterelnök-helyettesévé küzdötte fel magát. Vezetésével pártja 2003-ban 600 ezer szavazatot szerzett a belgiumi parlamenti választásokon, ami jelentős sikernek számított.

2009-ben visszavonult a politikától az üzleti életbe, tavaly ősszel az Év Vállalkozója-díjat vehette át Flandria kormányfőjétől.

A Le Soir beszámolója szerint csütörtökön azt követően tűnt el, hogy a De Tijd című holland nyelvű lapban elolvasta azt a cikket, amely szerint idézést kapott nemi erőszakcselekménnyel összefüggésben.

Forrás: MTI