Csalás vádjával őrizetbe vették Szentpéterváron az önhatalmúlag kikiáltott "Luhanszki Népköztársaság" volt "védelmi miniszterét" – írta szerdán egy helyi online újság az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatra (FSZB) hivatkozva.


A 41 éves Oleh Bugrovot, aki 2014 augusztusa és 2015 januárja között volt a kelet-ukrajnai szakadár terület "védelmi minisztere", március 30-án vette őrizetbe az FSZB. A férfit különösen nagy értékben elkövetett csalással gyanúsítják – írta a Fontanka.ru.

Oleh Bugrov a kijevi tüntetők elleni, 2014. február végi erőszakos megtorlásban közvetlenül részt vevő Berkut különleges belügyi egység tagja volt, és az oroszbarát lázadás kezdetén csatlakozott a luhanszki felkelőkhöz. Augusztusban nevezték ki "védelmi miniszternek", majd januárban leváltották, mert ellenszegült a luhanszki lázadók vezetőjének, Ihor Plotnickijnak.

Kijev és a nyugati országok azzal vádolják Oroszországot, hogy katonailag és pénzügyileg támogatja a kelet-ukrajnai lázadást, amelyben több mint 6000 ember halt meg nem egészen egy év alatt.

Forrás: MTI