Betiltotta a túl rövid szoknyákat az orosz belügyminisztérium, és jelezték, hogy további intézkedések várhatóak annak érdekében, hogy az uniformis méltó legyen a rendőrség állományához.


Amikor valaki meglát egy rendőrt, akkor az első dolog, amit észrevesz, az az egyenruha, aminek emiatt mindig rendezettnek, és tisztának kell lennie. Oroszországban nem is ezzel van a baj, hanem a mérettel, ami egyre kisebb. A női rendőrök esetében a szoknyák, a férfiaknál pedig az ingujj rövidül folyamatosan, ez pedig nem tetszik a közvéleménynek, akik azt várják, hogy a hatóság emberei tiszteletet parancsolóak legyenek, ne pedig kihívóak.

Az orosz belügyminisztérium engedett a nyomásnak, és betiltotta a túl rövid szoknyákat, valamint jelezték, hogy további intézkedések várhatóak a rendvédelmi uniformist illetően, hogy az megfelelően szolgálja az állományt. Amíg nem döntenek arról, hogy az orosz rendőrnők és férfiak milyen egyenruhát viseljenek, addig naponta ellenőrzik, hogy melyik rendőr mit visel a szolgálati ideje alatt.