Iain Inglis pilóta, Facebook-oldalán szólt be a Ryanair komplett utazóközönségének, idiótának titulálva őket, mivel szerinte feleslegesen sorakoznak fel a székek elfoglalásához, hiszen már egy ideje kijelölt helyek járnak a jegyekhez – írja a mirror.co.uk.


A férfi annak apropóján szólt be az utasoknak múlt hónapban, hogy a légitársaság helyjegyre váltott a szabadon elfoglalható helyek rendszere helyett.

- A Ryanair utazóinak üzenem, hogy mostantól kijelölt helyeik vannak. Miért kell még mindig felsorakozniuk, mint az idióták? Találják meg az agyukat kérem - szólt be durván a pilóta az utasoknak.

A pilóta 700 ismerőse közül az egyik érdemben megválaszolta  a férfi kérdését: - Általában azért haver, mert ha nem tesszük, a táskánk a repülő másik felébe kerül.

Az edinburgh-i férfinek azonban nem ez az első ilyen húzása, korábban egy fiatal, szakállas „repülőtéren csendesen Mekka felé imádkozó és földet csókolgató férfi" láttán való elmeneküléssel viccelődött.

Egy másik alkalommal egy Facebookra feltöltött képén pózol a pilótafülkében egy alufólia sisakkal a fején, arra a hírre reagálva, hogy egy 9000 méter magasban töltött 56 perces időtartam, UV sugárzás szempontjából egy 20 perces napozással ér fel.

A Ryanair vezetői nem tesznek lépést a pilóta ügyében.

- Nem reagálunk a  közösségi médián zajló ostobaságokra – nyilatkozta a Ryanair.