A svéd kisvárosban most kezdik igazán érezni a bevándorlás következményeit.
Hörby város lakóinak élete szinte rémálommá vált az utóbbi időben. A migránsok megpróbálnak mindent felülírni. A város karácsonyfájának kidöntésénél sokkal súlyosabb eset történt itt.

10 éves fiúk mentek a térre, a telefonjukkal Pokemonra vadásztak, (ez egy telefonra kiterjesztett valóság játék, mely GPS-koordináták segítségével juttatja a felhasználót a kis szörnyecskék nyomára) amikor egy csapat idősebb migránsfiú rájuk támadott.

Bottal támadtak a fiatalabbakra. Egyiküknek sikerült elmenekülnie, aki kétségbeesve hívta az anyját, aki egyből riasztotta a mentőket. Másikuk nem járt sajnos ilyen szerencsével. Őt lelökték a földre, majd tarkón lőtték egy air soft fegyverrel.

Az anyuka is kirohant a térre, miután fia hazaért. A többi kisfiú sírt. A tarkón lőtt fiúnak a nyakán csomó keletkezett, és vörössé vált.

A nő is kiakadt. “Akár rendes fegyver is lehetett volna” – mondta sírva.

A mentők azonnal kiértek, a rendőrök azonban csak másfél óra múlva.

“Botrányos itt a rendőrség” – tette hozzá, akik egyébként hallgatnak az esetről. Csak annyit közöltek, hogy bűncselekmény történt.

“A fiam rosszul alszik azóta, és nem mer kimenni egyedül az utcára, fél” – mondta.

A hatóságok nem reagálnak a hívásokra, a rendőrség nem tesz semmit. A lakók csak a régi biztonságot szeretnék “visszahozni” a városba.