A történet borzasztó, de amennyire lehet, happy enddel végződött. Matvej ma már normális körülmények között, szerető otthonban élhet.
Az orosz Matvej Zakarenko háromnaposan annyira megégett, hogy még édesanyja is lemondott róla. Most azonban, két év után úgy tűnik, végre igazi családra talál: örökbe fogadták és már boldogan, szeretettől körülvéve él.

A kisfiú 2014-ben, Tulában született, és mivel besárgult, fényterápiát kellett rajta alkalmazni. Sajnos sokkal hosszabb időre hagyták őt a készülékben, mint azt szükséges lett volna, ennek és a lámpa felrobbanásának következtében a háromnapos kisbaba testének 75 százaléka összeégett.

Elképzelni sem lehet, milyen fájdalmakon ment keresztül, de mégis életben maradt.

Miután édesanyja lemondott róla és ott hagyta őt a kórházban, az ott dolgozó orvosok, nővérek tettek meg mindent azért, hogy valaki örökbe fogadja a kicsit. Két év kellett hozzá, de ma már végre családban élhet.

Ahogy telt az idő, Matvej körül nagy lett a hírverés: rengeteget lehetett róla hallani az orosz médiában.

Emiatt már biológiai édesanyja is visszavette volna magához, azonban végül mégsem neki, hanem egy Szvetlana nevű asszonynak adták őt örökbe, akit nem a hírnév vonzott, hanem hogy normális otthont teremtsen a hegekkel borított, de ma már egészséges kisfiúnak.

A fiúcska számos műtéten van túl és még rengeteg vár rá, a kezét mozgatni sem tudja, de még mindig képes mosolyogni.