A törökországi Islahiye településen egy török férfi megerőszakolt egy 9 hónapos szíriai menekült kislányt. A csecsemő családja a háború elől menekült Törökországba, ahol alkalmi munkahelyük közelében egy sátorban laktak, mezőgazdasági napszámos munkákból éltek.
Augusztus 19-én a babát egyedül hagyták a sátrukban, kb. 100 méterre attól a helytől ahol épp dolgoztak. Arra lettek figyelmesek, hogy a sátor környékén feltűnt egy 18 éves török pásztor fiatal. Azonnal a sátorhoz siettek, de mire odaértek a csecsemő már meg volt erőszakolva. A babát azonnal kórházba vitték, ahol szintén megerősítették a nemi erőszak tényét.

A helyi kormányzói hivatal később bejelentette, hogy a férfit elfogták és őrizetbe vették.

Huseyin Simsek török újságíró, aki a Birgun nevű lapban publikál, megírta a történteket és közösségi oldalakon is publikálta az esetet. Azóta rengeteg fenyegetést kapott, többen még halálosan is megfenyegették. Ez a szörnyű bűntett vélhetően hatással lesz, a közeljövőben meghozni kívánt gyermekvédelmi törvényre, melynek elődjét júliusban megsemmisítette a török alkotmánybíróság. Tehát jelenleg ilyen esetekre gyakorlatilag nincs hatályos törvény.

Ennyit hát az Európai Unióban siető iszlamista törökökről, sajtószabadságról és a török törvénykezésről.