David Petraeus tábornok, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) volt vezetője bejelentkezett védelmi miniszternek. 
A The Wall Street Journal  információi szerint Donald Trump megválasztott elnök komolyan fontolgatja, hogy David Petraeust választja védelmi miniszternek és Petraeus egy rádiós interjúban bejelentette: vállalná a megbízatást.      

A 64 éves, négycsillagos tábornok volt a nemzetközi erők főparancsnoka Irakban, majd az amerikai erők parancsnoka Afganisztánban, 2011-ben pedig Barack Obama elnök a  CIA igazgatójává nevezte ki. 2012-ben azonban lemondásra kényszerült egy házasságon kívüli nőügye miatt.     

Az interjúban Petraeus arra a kérdésre, hogy vállalna-e szerepet egy Trump-adminisztrációban, azt válaszolta: "Az egyetlen lehetséges válasz ilyenkor: igen, elnök úr".

Majd arra a kérdésre, hogy heves vérmérséklete miatt alkalmasnak tartja-e Donald Trumpot arra, hogy elnök legyen, kifejtette, hogy ő még soha nem találkozott Trumppal, de "azok, akik beszéltek vele, azt mondják, nagyon barátságos ember, tele kérdésekkel és készséggel a párbeszédre. Mindenesetre az életben eddig nagyon sikeres  volt". 

Majd hangsúlyozta, hogy ő személy szerint bízik Trumpban és képességeiben, és szerinte az amerikaiaknak sincs más esélyük, mint hogy bízzanak a lleendő elnökben és segítsék a munkáját.

MTI