A német kormány felgyorsítaná az elutasított menedékkérők kitoloncolását. A baloldali pártok azonban ezt minden eszközzel hátráltatják...
2014 óta körülbelül 1,4 millió bevándorló érkezett Németországba. Angela Merkel kancellárt pedig folyamatosan azzal vádolják, hogy ez az ő számlájára írható, mert a német hatóságok ellenőrzés nélkül engedték be a migránsokat az országba. 2017-ben választásokat tartanak Németországban, ezért is sürgeti a kormány, hogy minél több elutasított menedékérőt toloncoljanak ki. Az eredmények jól mutatnának a jövő évi kampányban, ám a német baloldal mindent megtesz, hogy hátráltassa a kiutasításokat - írja a welt.de.

A kormánynak nincs mivel büszkélkednie, eddig 95 ezer bevándorló a saját akaratából hagyta el az országot, és csak 54 ezret sikerült kitoloncolni. A migránsok kiutasítása és visszautaztatása egyébként a tartományok feladata. A német lap példaként említi Berlint, ahol a városvezetés baloldali (SPD, Grüne, Linke) koalícióból áll. Itt például egyre ritkábbak és egyre tovább tartanak a kitoloncolási procedúrák.

A bajor miniszterelnök azzal változtatna a helyzeten, hogy a jövő évtől törvénybe foglalnák, maximum 200 ezer migránst fogadhat be az ország. Horst Seehofer ehhez köti  Angela Merkel támogatását a következő választásokon.