A német szövetségi hírszerző szolgálat (BfV) egyik tisztje észrevétlenül radikalizálódott. A szervezet letartóztatta a német kémet. 
A letartoztatott hírszerző tiszt feladata lett volna a németországi iszlamista szervezetek megfigyelése és nyomkövetése, de miután áttért az iszlám hitre, radikalizálódott. A német lapok értesülései szerint  bombamerényletre készült. 

A hírszerzés szóvivője nem akarta megerősíteni a hírt.

Mint elmondta: semmilyen bizonyíték nincs arra vonatkozóan, hogy a szervezet egyik munkatársa robbantani szeretett volna, ám hozzátette, hogy az elmúlt időszakban feltűnően viselkedett.

Azt az értesülést azonban megerősítette, hogy a férfi iszlamista nyilatkozatokat tett közzé az interneten, a szervezetre vonatkozó belső információkat osztott meg csetszobákban. 

A nem túl eszes férfit a titkosszolgálat egy másik informátora leplezte le, akivel egy lehetséges merényletről beszélt a gyanúsított. 

A BBC szerint Németországban megközelítőleg 40 000 iszlamista van, ebből 9 200 az ultrakonzervatív szalafista irányzathoz tartozik. Mindezt a német hírszerzés szóvivője mondta.