Donald Trump, az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke és Vladimir Putyin orosz államfő első találkozójára Szlovéniában, a first lady szülőhazájában kerülhetne sor – mondta Vjacseszlav Nyikonov orosz képviselő az STA szlovén hírügynökség szerint.
A befolyásos honatya a Rosszija 1 orosz állami televíziónak adott interjújában ugyanakkor kijelentette: ez mindössze az ő magánvéleménye.

Az STA közlése szerint Nyikonov, akit 1993-ban választottak meg először képviselőnek, tekintélyes tagja az orosz dumának.

A képviselő úgy vélte: a családi kapcsolatok döntőek lehetnek abban, melyik ország láthatja először vendégül a két elnököt.

Melanija Trump Szlovéniában született, nagyapja szovjet partizánként Fehéroroszországban harcolt a fasiszták ellen.
– mondta Nyikonov. Hozzátette, hogy Szlovéniában nincs “oroszfóbia” sem.

A szlovén sajtó beszámol arról, hogy Nyikonov – Vjacseszlav Molotovnak, az egykor szovjet diplomácia vezetőjének unokája -, júliusban elkísérte Putyint Szlovéniába, ahova Borut Pahor szlovén államfő meghívására érkezett.

Mindazonáltal Szlovéniában találkozott Putyinnal megválasztása után először George Walker Bush is, az Egyesült Államok elnöke, abban az időszakban, amikor Oroszország és a Nyugat között még nem volt ennyire feszült a viszony – írták a lapok.