2016 július hetedikén, az Egyesült Államokbeli Dallasban lezajlott zavargások során megölt egyik rendőr apja beperelte a Black Lives Matter (BLM) nevű, többek között Soros György által támogatott politikai csoportot, mert véleménye szerint a hatóságok ellen tiltakozók a „rendőrség elleni háborúra” buzdítottak, ami a városban 5 rendőr halálához vezetett – adta hírül a Fox News.
Enrique Zamarripa, a megölt rendőr apja, keresetében 550 millió dollárt követel attól a deklarált céljai szerint „jogvédő” és anti-rasszista csoporttól, akik támogatására a megmozdulás szerveződött július hetedikén. A kereset úgy fogalmaz, hogy „bár az alperes Black Lives Matter magát a feketékkel szembeni rasszizmus ellen küzdő csoportként definiálja, valójában a rendőrök elleni erőszak elkövetésére buzdított és maga is részt vett azokban a cselekedetekben, ahol különböző etnikai háttérrű (zsidó, kaukázusi stb.) szolgálatot teljesítő rendőröket öltek meg és bántalmaztak.”
Az alperes Black Lives Matter valójában egy erőszakos, lázadó bűnszervezet
– írja a kereset, a Fox News közlése szerint.

A beadvány a vádakat ezen felül a Nation of Islam; a National Action Network; a New Black Panthers Párt  vezetői, szervezői és Soros György, a Black Lives Matter támogatójaellen is megfogalmazza.

Csökkenti a kereset jogi esélyeit az a tény, hogy közben kiderült, a megmozdulást hivatalosan nem a Black Lives Matter szervezte, hanem egy Next Generation Action Network nevű civil szervezet, a BLM céljainak támogatására.

“Mit akarunk? Halott rendőröket!”

Jól érzékelhető azonban az ügy kapcsán az a felháborodás amit, a magát anti-rasszistának nevező, afroamerikai, radikális, rendőr-ellenes szervezet és tevékenysége vált ki Amerikában. A BLM tagjai ugyanis a legkevésbé sem riadnak vissza a „fehér elnyomás” elleni erőszakos fellépéstől és az arra való buzdítástól („What do we want? Dead cops!” – „Mit akarunk? Halott rendőröket!”).

Nem is beszélve az olyan extrém politikai javaslatokról, mint az iskolákban a fehérektől „szegregált, biztonságos helyek” követelése a fekete tanulók számára, mert a fehér intézmények elnyomók, rasszisták és diszkriminatívak by definition.

A BLM agresszív stratégiájára jellemző, hogy előszeretettel támadnak meg és trollkodnak szét, általuk fehér-orientáltnak tartott, baloldali eseményeket is, például egy torontói meleg-felvonulást, vagy a demokrata elnökjelölt Bernie Sanders gyűlését Seattle-ben.