Helyi lakosok, hazafiak támadtak meg hétfő este egy bretagne-i menekültközpontot. A felháborodott demonstrálók egy helyi női zaklatása után indultak el bosszút állni, de a rendőrség útjukat állta, így végül velük csaptak össze.
Elfajult az erőszak a hétfő esti bretagne-i bevándorlás-ellenes tüntetésen. A demonstrálók egy helyi nő zaklatásának hírére tömegesen indultak el a városi migránsközponthoz, majd megérkezésük után berúgták a szállás kapuját – írta a The Local.

A rendőrök azonban feltartóztatták őket. A tüntetőket könnygázzal próbálták meg visszatartani, de néhányan behatoltak a szálláshelyre. Őket letartóztatták, és egész éjjel rendőri őrizet alá helyezték a központot.

A Ouest-France helyi lap úgy tudja, hogy a tüntetők kemény magja egy 100 fős szélsőjobbos csoport volt, akikhez útközben csatlakozott néhány helyi lakos is. (csak hogy legyen kire fogni…)

A bevándorlás-ellenes tüntetést egy november 10-i támadás miatt szervezték: a szóban forgó menekültszálláson elhelyezett egyik szudáni fiú múlt csütörtökön megtámadott egy 67 éves francia nőt.

Az idős asszony vásárlás után találkozott a fiatallal, aki háza előtt szólította meg, és azt mondta neki, hogy gyönyörű helyen lakik. Az asszony megköszönte, majd a fiú adott neki egy puszit az arcára. A nő ezután ellökte magától a fiút, aki megfogta a nő mellét és obszcén dolgokat mutatott a kezével.

A 16 éves fiatalt a calais-i “dzsungelből” szállították át a bretagne-i központba a “sátortábor” lerombolása után.

Érdekes egyébként, hogy a migránsokat mennyire lehet védeni, a helyi lakosokat azonban nem…