Legkevesebb egy ember meghalt és többen megsebesültek az ohiói Columbus Egyetemen kitört lövöldözésben.
Egy 19 éves – más források szerint húszas évei elején járó – szomáliai migráns belehajtott a tömegbe a Columbus Egyetem kampuszán, majd kipattant a furgonból és egy henteskéssel több embert is megsebesített. Egyelőre ismeretlen az elkövető motivációja, így az sem tisztázott, hogy terrortámadás történt -e. A tettest a hatóságok lelőtték. A szomáliai migráns a Fox News értesülései szerint kilenc embert sebesített meg, akiket a helyi kórházban ápolnak. Állítólag már egyikük sincs életveszélyben

A hatóságok szerint az épület már biztonságos, de az események miatt az összes óra elmarad az egyetemen.

A tanúk szerint beindult a tűzjelző, ezért a diákok egyszerre akarták elhagyni az egyetem épületét, amikor a szomáliai migráns belehajtott az épületből kijövő tömegbe, majd kiszállt a furgonból és egy henteskéssel őrült vagdalkozásba kezdett.

Csupán az egyetem biztonsági szolgálatán múlt, hogy nem történt nagyobb tragédia. Mindössze pár perccel azután, hogy a támadás elkezdődött, a biztonsági szolgálat a helyszínre ért, és az egyik biztonsági őr leterítette a támadót.

Az első hírek szerint több támadó is volt, és lőfegyvert is használtak a merénylők, ám ezek a hírek végül tévesnek bizonyultak.

Az FBI különleges osztagai még átfésülik a területet, ám úgy tűnik, hogy a támadást még időben sikerült megakadályozni.

Az Ohio State University az Egyesült Államok egyik legnagyobb felsőoktatási intézménye, mintegy 60 ezer diák tanul az intézményben.