A New York Times arról ír, hogy egy titkos szoftvert fejlesztettek ki Zuckerbergék annak érdekében, hogy ismét meghódíthassák a kínai piacot.
A napilap – belső információra hivatkozva – azt állítja, hogy egy olyan titkos szoftvert fejlesztettek ki a Facebooknál, ami képessé tesz egy harmadik felet arra, hogy egy felhasználó posztjaiba (földrajzi szűrés alapján) belenyúljon.A szoftvert állítólag azért fejlesztették ki, hogy Kína feloldja a közösségi háló blokkolását. Zuckerberg állítólag támogatta és figyelemmel kísérte a folyamatot.

A Facebook szóvivője mindenesetre azt nyilatkozta, hogy régóta köztudott, hogy foglalkoztat minket Kína és egyre több időt töltünk azzal, hogy minél többet tudjunk meg az országról. Ettől függetlenül még nem döntöttük el, hogy milyen lépéseket teszünk Kína írányába."

A kiszivárgott hírekre Kína egyelőre nem reagált. 

Kína 2009-ben hét évre blokkolta a legnagyobb közösségi hálót, ezzel megakadályozva az oldal folyamatos növekedését is. Arról egyelőre nincs hír, hogy a cenzúrára alkalmas szoftvert felajánlották volna a kínai kormánynak.