Bíróság elé állították azt a két támadót, aki egy koporsóba parancsoltak egy férfit, fegyverrel fenyegették, majd azzal riogatták, hogy élve elégetik. Az esetről videót is készítettek, melyen a halálra rémült áldozat remegve fekszik a fakoporsóban. Csak erős idegzetűeknek!
Börtönben marad az a két szociopata támadó, akik kegyetlen módon megkínoztak egy férfit a Dél-afrikai Köztársaságban.  Mindezt ráadásul videóra is vették. A felvétel a napokban kezdett el terjedni az interneten, és több rasszizmus-ellenes tüntetést is eredményezett – tudósított a CNN.

A két elkövető, Willem Oosthuizen és Theo Jackson bírósági tárgyalása szerdán volt, de megtagadták tőlük az óvadék letételét, így legalább 2017 január 25-ig őrizetben lesznek.

„Azzal vádoltak, hogy beléptem a területükre, kérdésekkel bombáztak, üldözni kezdtek, megvertek, egy közeli farmra hurcoltak és rám parancsoltak, hogy másszak bele a koporsóba. Nem tudom, hogy honnan szerezték, de azt akarták, hogy belemásszak” – mesélte az áldozat a tárgyalás után.

Azt is elmondta, hogy egyiküknél fegyver volt. A két férfi közül az egyik rázárta a koporsó feledét, közben a másik közölte, hogy akkor ő hozza a benzint, amivel leöntik a koporsót. Az áldozat ekkor már nyüszített félelmében.

A dél-afrikai pártok  elítélték a brutális támadást: a kormányzó ANC párt felszólította a bíróságot, hogy ne kegyelmezzenek a támadóknak, és minél előbb iktassanak be egy kiegészítést a büntetőjogi törvényekbe a gyűlöletbűncselekmények ellen. Az ellenzéki EFF rasszizmusellenes tüntetést szervezett a bíróság épülete elé.

Az alábbi videón a bírósági per alatt és után készített felvételek összefoglalója látható: