Megdöbbentő hírt közölt a francia rendőrség, am szerint az Iszlám Állam több párizsi nevezetesség közelében is robbantott volna. Többek között a Disneyland, a Champs-Elysees-i karácsonyi vásár és egy metrómegálló is célkeresztben volt.
A rendőrség remek munkát végzett, ugyanis az öngyilkos merénylők december elsejére, a legnagyobb karácsonyi hajtás kezdetére tervezték a pokolgépek bevetését. Hét gyanúsítottat tartóztattak le a razziázó hatóságok a múlt héten, akiket már több mint 8 hónapja figyeltek. Igaz, később ebből kettőt elengedtek.

A kihallgatás során az egyik támadó elárulta, a támadások összhangban zajlottak volna és nem csak a fent említett célpontokat érintette volna, hanem többek között belvárosi kávézókat és a helyi titkosszolgálat, a DGSI központját is. A hatóságok úgy vélik, hogy a parancsokat közvetlenül a dzsihadistáktól kapták.

A razzia során két kézifegyvert, egy automata pisztolyt, egy kisméretű gépfegyvert és a dzsihádista propaganda eszközeit is megtalálták.

- Szorosan együttműködünk az állami és a helyi hatóságokkal, és a hír hallatán fokoztuk a biztonsági készültséget - adta ki sajtóközleményét a párizsi Disneyland.

Az Iszlám Állam eddig több összehangolt támadást is vezetett Franciaország ellen, 2015-ben a Charlie Hebdo lapnál lőttek le újságírókat, tíz hónappal később 130 ember halt meg különböző támadásokban, míg idén júliusban egy elszabadult teherautóval 86 embert öltek meg a Nizzai tengerparton.